TESTUL WORTH

TESTUL WORTH

23.80  cu TVA inclus

‘-    Testul punct Worth 4, este un test clinic pentru suprimarea  vederii ochiului drept sau a ochiului la stâng. Suprimarea apare in timpul vederii binoculară, în cazul în care creierul nu procesează informațiile primite de la oricare din ochi. Acest test se utilizeaza in cazul depistarii strabismului, ambliopiei, s.a.

–    Consta intr-o lanterna la al carei cap frontal are 4 orificii. In unul din orificii este montat un filtru alb, in altul un filtru rosu si in celelalte doua filtre verzi. Filtrele sunt iluminate din spate. Subiectul observa testul cu ochelarii din trusa de testare care au o lentila filtru verde si o lentila filtru rosie. Prin filtrul verde subiectul vede cele doua orificii verzi si orificiul alb. Prin filtrul rosu vede orificiul rosu si orificiul alb.

Privind binocular, daca se vad patru orificii are vedere simultana si nu are heteroforie. Daca vede numai 2 orficii ochiul acoperit de filtrul verde esteneutralizat. Daca vede 3 orificii este neutralizat celalalt ochi. Daca vede 5 orificii, are vedere simultana dar este heteroforie.

Categorie:

Descriere